Bojovníci sú v skutočnosti komici

1. júla 2014, klesniakova, Nezaradené

„Boj za mier je to isté ako súlož za panenstvo.“ Už ste sa stretli s touto myšlienkou? Nenávisť nemožno poraziť nenávisťou, ale len láskou. Láskou možno poraziť všetky problémy. Akí komickí sú všetci akční hrdinovia vo filmoch, ktorí naháňajú a zabíjajú zločincov. Tým, že zabili vraha, sami sa stali vrahmi. Pozvali si vraždu priamo do svojho života a musia žiť s vedomím, že sami zabili.

 

Poviete si, že je to možno lepšie než prizerať sa zločincovi, ako niekomu ubližuje. Mnohí ľudia veria, že boj za spravodlivú spoločnosť vyriešia demonštráciami a petíciami. Nikomu neupieram jeho právo na slobodné konanie. Ale tvrdím, že boj proti niečomu je posilňovanie problému. Bojom odovzdávam problému energiu – a tým ho živím a on rastie.

 

Jediný boj, ktorý má zmysel, sa odohráva vo vnútri. Človek by mal bojovať proti svojmu najzákernejšiemu nepriateľovi – negatívnym myšlienkam. Proti myšlienkovým zločincom a vrahom. Najnebezpečnejšími zločincami sú myšlienky, ktoré zabíjajú naše sny. Keď si ich dokážete vyhodiť z hlavy, vibračne sa stotožníte s harmóniou – a tá sa následne zrealizuje vo vašom živote.

 

Ako teda poraziť nenávisť láskou? Tak, že budete milovať útočníka, ktorý vám ublížil? Veru nie. Tak, že budete milovať sami seba! Útočníka si k sebe pritiahne len ten, kto sám seba nemá rád a podvedome sa túži potrestať. Ak chcete bojovať, bojujte sami so sebou – bojujte s tými myšlienkami a názormi, ktoré vás nútia nemať sám seba rád.  Celosvetový mier možno dosiahnuť len tak, že budú všetci ľudia v mieri sami so sebou.

 

Žiaden problém – ani vražda ani vojna – nevznikli sami od seba. Všetky tieto javy sú výsldkami myšlienok. Nielen myšlienok vrahov a agresorov – ale – SKUTOČNE ÁNO ! – aj myšlienok ich obetí! Pokiaľ teda nebudete vibračne naladení na vraždy, problémy a katastrofy – nemôžu sa odohrávať vo vašich životoch! Aj keby rovno váš dom zaplavila voda – vy práve vtedy budete isto na dovolenke. A hneď potom vám náhoda prihrá do života finančnú pomoc a rýchlych opravárov. Skutočný víťaz je ten, kto porazil negatívne myšlienky. Len ten je hrdina, kto dokaže vidieť výhody vo všetkom, čo sa mu stalo.

© Mgr. Martina Klesniaková 2014