Založ si blog

Včela v igelitke

V jeden horúci letný deň visela na balkóne igelitka. Vletela do nej včela. Keď zbadala, že je v pasci, spanikárila a začala bláznivo poletovať a vrážať do igelitu. Celá igelitka sa chvela a bzučala ako také biele strašidlo.

 

Ako ju tak Tamara pozorovala, všimla si paralelu s pozitívnym myslením: čím hlbšie do igelitky sa včela zamotala, tým bola ďalej od riešenia problému. Bolo to podobné, ako zamotať sa do negatívnych myšlienok s nízkymi frekvenciami, ktoré zvyknú priťahovať problémy. Včele sa síce občas podarilo vzlietnuť hore do ucha igelitky – no nikdy tam nepobudla dosť dlho na to, aby objavila únikový východ.

 

Pripomínala tým Tamaru, ktorá sa síce občas povzniesla k príjemnejším myšlienkam s vysokou frekvenciou, ale zvyčajne tiež len nakrátko. Kým sa včele podarilo vyletieť von, stihla tak Tamare uštedriť parádnu lekciu z pozitívneho myslenia.

úryvok z pokračovania knihy Zbavte sa viny © Martina Klesniaková 201424

Ja o koze – ty o voze

05.05.2016

Mám taký zvyk – udržiavať si myseľ v dobrej kondícii, čo znamená prísne si vyberať myšlienky, ktorým budem venovať pozornosť. Má to svoj význam – desivé a kritické myšlienky majú nízke frekvencie a spôsobujú, že človek uviazne v nízko-vibračných situáciách a v rôznych problémoch. Naopak – pozitívne, optimistické myšlienky človeku do života [...]

Alergia na snobov

24.10.2015

Už dlhšie pozorujem jedného svojho známeho, ktorý je alergický na neprispôsobivých občanov. Vždy sa pustím do smiechu, až mi tečú slzy, keď vidím, ako sa nad nimi rozčuľuje. Namiesto toho, aby si riešil svoje vlastné problémy, zaoberá sa nespravodlivou sociálnou politikou štátu a vyhľadáva dôkazy o tom, akí sú neprispôsobiví občania neznesiteľní a zlí. [...]

Mozog je generátor reality

09.06.2015

Väčšina všetkých vašich problémov pramení v tom, že vás nikto nenaučil správne používať váš mozog. Ak ste hoci aj 17 rokov chodili do školy – a myslíte si, že tam vás to dobre naučili – ste na omyle! Mozog je obyčajný aparát, ktorý pri správnom používaní dokáže aplikovať zákony kvantovej fyziky a produkovať zázraky. Väčšina ľudí je však [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

klesniakova

Kto dokáže o niečom snívať, ten to dokáže aj uskutočniť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40215x
Priemerná čítanosť článkov: 4022x

Autor blogu

Kategórie