Založ si blog

Bojovníci sú v skutočnosti komici

„Boj za mier je to isté ako súlož za panenstvo.“ Už ste sa stretli s touto myšlienkou? Nenávisť nemožno poraziť nenávisťou, ale len láskou. Láskou možno poraziť všetky problémy. Akí komickí sú všetci akční hrdinovia vo filmoch, ktorí naháňajú a zabíjajú zločincov. Tým, že zabili vraha, sami sa stali vrahmi. Pozvali si vraždu priamo do svojho života a musia žiť s vedomím, že sami zabili.

 

Poviete si, že je to možno lepšie než prizerať sa zločincovi, ako niekomu ubližuje. Mnohí ľudia veria, že boj za spravodlivú spoločnosť vyriešia demonštráciami a petíciami. Nikomu neupieram jeho právo na slobodné konanie. Ale tvrdím, že boj proti niečomu je posilňovanie problému. Bojom odovzdávam problému energiu – a tým ho živím a on rastie.

 

Jediný boj, ktorý má zmysel, sa odohráva vo vnútri. Človek by mal bojovať proti svojmu najzákernejšiemu nepriateľovi – negatívnym myšlienkam. Proti myšlienkovým zločincom a vrahom. Najnebezpečnejšími zločincami sú myšlienky, ktoré zabíjajú naše sny. Keď si ich dokážete vyhodiť z hlavy, vibračne sa stotožníte s harmóniou – a tá sa následne zrealizuje vo vašom živote.

 

Ako teda poraziť nenávisť láskou? Tak, že budete milovať útočníka, ktorý vám ublížil? Veru nie. Tak, že budete milovať sami seba! Útočníka si k sebe pritiahne len ten, kto sám seba nemá rád a podvedome sa túži potrestať. Ak chcete bojovať, bojujte sami so sebou – bojujte s tými myšlienkami a názormi, ktoré vás nútia nemať sám seba rád.  Celosvetový mier možno dosiahnuť len tak, že budú všetci ľudia v mieri sami so sebou.

 

Žiaden problém – ani vražda ani vojna – nevznikli sami od seba. Všetky tieto javy sú výsldkami myšlienok. Nielen myšlienok vrahov a agresorov – ale – SKUTOČNE ÁNO ! – aj myšlienok ich obetí! Pokiaľ teda nebudete vibračne naladení na vraždy, problémy a katastrofy – nemôžu sa odohrávať vo vašich životoch! Aj keby rovno váš dom zaplavila voda – vy práve vtedy budete isto na dovolenke. A hneď potom vám náhoda prihrá do života finančnú pomoc a rýchlych opravárov. Skutočný víťaz je ten, kto porazil negatívne myšlienky. Len ten je hrdina, kto dokaže vidieť výhody vo všetkom, čo sa mu stalo.

© Mgr. Martina Klesniaková 2014

Ja o koze – ty o voze

05.05.2016

Mám taký zvyk – udržiavať si myseľ v dobrej kondícii, čo znamená prísne si vyberať myšlienky, ktorým budem venovať pozornosť. Má to svoj význam – desivé a kritické myšlienky majú nízke frekvencie a spôsobujú, že človek uviazne v nízko-vibračných situáciách a v rôznych problémoch. Naopak – pozitívne, optimistické myšlienky človeku do života [...]

Alergia na snobov

24.10.2015

Už dlhšie pozorujem jedného svojho známeho, ktorý je alergický na neprispôsobivých občanov. Vždy sa pustím do smiechu, až mi tečú slzy, keď vidím, ako sa nad nimi rozčuľuje. Namiesto toho, aby si riešil svoje vlastné problémy, zaoberá sa nespravodlivou sociálnou politikou štátu a vyhľadáva dôkazy o tom, akí sú neprispôsobiví občania neznesiteľní a zlí. [...]

Mozog je generátor reality

09.06.2015

Väčšina všetkých vašich problémov pramení v tom, že vás nikto nenaučil správne používať váš mozog. Ak ste hoci aj 17 rokov chodili do školy – a myslíte si, že tam vás to dobre naučili – ste na omyle! Mozog je obyčajný aparát, ktorý pri správnom používaní dokáže aplikovať zákony kvantovej fyziky a produkovať zázraky. Väčšina ľudí je však [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

klesniakova

Kto dokáže o niečom snívať, ten to dokáže aj uskutočniť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40234x
Priemerná čítanosť článkov: 4023x

Autor blogu

Kategórie