Založ si blog

Drzosť s vaším dovolením

Veľa ľudí uvažuje takto: „Ja predsa nemôžem ovplyvniť to, čo mi tie osoby robia, alebo že sa mi stále vracia tá istá situácia (aj keď konám inak a je to s inou osobou). Nie je to v tom prípade na mne. Je to taká situácia, čo sa mi opakovane deje prostredníctvom toho, že tá druhá osoba mi to robí. A ja s tým nemôžem nič urobiť.“

Sama som sa na vlastnej koži neraz presvedčila, že na ľudí vyžarujeme určitý emocionálny magnetizmus, ktorým ich provokujeme k určitému správaniu. Niektorí máme dokonca talent vyprovokovať aj najväčších flegmatikov k podráždeným reakciám. Tento svoj osobný magnetizmus – alebo vyžarovanie si môžeme zmeniť – a tým prestaneme priťahovať určitý typ ľudí a situácií. Zmena osobného vyžarovania obvykle nastane hneď po kineziologickom odblokovaní.

Milovať sám seba znamená každý deň ďakovať sám sebe za všetko dobré, čo som vytvoril. Atraktívni ľudia nie sú dokonalí, ani krásni, ani sympatickí. Sú len spokojní sami so sebou.

 

PRÍZNAKY

 

 

ČO ROBIA DRUHÍ:

 

ČÍM ICH K TOMU PROVOKUJETE:

 

ČO S TÝM:

 

VYKORISŤOVANIE

Máte malý plat, prípadne málo klientov, alebo vôbec žiadnu prácu. Druhí sa od Vás snažia všetko získať zadarmo alebo za smiešnu sumu.

Nevážite si svoje schopnosti, neprikladáte veľkú váhu svojmu talentu a vlastnostiam, zdá sa Vám, že všetko, čo ste urobili, je nedostatočné, máte na seba prehnané nároky.

Začnite sami seba obdivovať a odmeňovať tým, čo máte radi. Vymenujte si svoje výnimočné vlastnosti a pozorujte druhých, ktorí robia Vašu prácu nekvalitne. Porovnávajte sa s nimi.

 

NEVĎAČNOSŤ

Vaše deti a príbuzní si nevážia, ako im pomáhate a čo všetko pre nich robíte. Neustále Vás kritizujú a očakávajú od Vás viac, než Vám je príjemné.

Nevážite si, čo všetko ste kedy urobili pre svoje deti a príbuzných – rýchlo na to zabúdate a neprikladáte tomu dostatočnú váhu.

Vymenujte si všetky svoje zásluhy – aj tie najmenšie, ktoré ste pre druhých urobili, prestaňte sa snažiť a nerobte už pre nich nič, alebo len nevyhnutné minimum, obdivujte sa.

 

PONÍŽENIE

Druhí Vás urážajú, prekračujú Vaše hranice, ignorujú Vašu dôstojnosť, vyvolávajú vo Vás pocit, že ste nula a nič neznamenáte.

Druhých staviate do dôležitejšej pozície než seba. Nechápete svoju skutočnú hodnotu, neuvedomujete si všetky svoje kvality, dlho ste neurobili nič také, na čo by ste boli pyšní.

Začnite sa obdivovať, oceňovať a chvastať. Začnite cvičiť a zlepšite si kondíciu. Trénované telo plné sily nie je schopné dobre preciťovať poníženie.

 

ODMIETNUTIE

Druhí odmietajú Vašu spoločnosť, pomoc, rady aj obetavosť. Nevšímajú si Vás, nič pre nich neznamenáte. Keď Vám dovolia niečo málo pre nich urobiť – neocenia to, ale to ignorujú alebo kritizujú. Odstrkujú Vás.

Odstrkujete sami seba, nevšímate si svoje potreby a pocity. Druhých staviate do dôležitejšej pozície než seba.

Robte to, čo Vám spôsobuje radosť, vnímajte svoje telo, podrobne sa zaoberajte jedlom, nápojmi, spánkom, pohybom a prostredím, v ktorom žijete. Buďte prieberčiví a nároční. Doprajte si pre seba to najlepšie.

 

BEZCITNOSŤ

Druhí sa snažia ťažiť z Vašich problémov, zaťažujú Vás svojimi problémami, nerozumejú Vám, nepomáhajú Vám, hádžu Vám polená pod nohy, vnucujú Vám pocity viny.

Nechcete riešiť svoje problémy, dúfate, že druhí ich vyriešia za Vás, spoliehate sa na druhých, na náhody a na vonkajšie okolnosti. Neveríte vo vlastné sily.

Začnite používať svoje sily, intelekt a schopnosti vo svoj prospech. Spýtajte sa sami seba, čo by ste od života chceli a začnite na tom hneď pracovať. Urobte čokoľvek, na čo budete môcť byť neskôr pyšní.

 

VÝSMECH

Druhí sa Vám vysmievajú, považujú Vás za škaredého, hlúpeho a neschopného. Všímajú si na Vás len to, čo sa im nepáči a vytrubujú to do sveta.

Myslíte si, že je na Vás niečo zlého, uverili ste, že existujú zlé vlastnosti. Nepáčite sa sami sebe, ste so sebou hlboko nespokojní.

Uvedomte si, že každý človek je originál, zlé vlastnosti neexistujú – a všetky vlastnosti, ktoré máte, sa dajú použiť ako prospešné pre určitú činnosť. Každá bytosť je krásna – naučte sa vidieť krásu vo všetkom okolo seba.

 

Pokiaľ sa naďalej budeme stavať do pozície obete, odovzdáme tým druhým moc nad svojím životom a stávame sa pre nich otrokom. Z pozície obete nikdy nedosiahneme splnenie svojich túžob a životných cieľov. Vo svojich myšlienkach sa treba postaviť do pozície tvorcu svojho života a prijať to, čo je tu a teraz – ako svoj vlastný výtvor. Keď sme si na dome nepripevnili strechu, nemôžeme sa čudovať, že nám ju vietor pokrivil a odsunul niekam, kde sme si to neželali.

Presne tak isto, ako vietor, s nami mávajú aj druhí ľudia, ak sa na nich spoliehame, že nás urobia šťastnými. Všetci majú svoje vlastné ciele a jediné, čo dosiahneme, je, že nás využijú vo svoj prospech. No tak, ako môžeme nastaviť vetru lopaty veterného mlyna alebo plachty lode, môžeme sa naučiť ladiť svoje potreby s potrebami druhých. Tak, ako sa námorníci naučili prispôsobovať sklon plachiet vetru a nechať ho, nech ich posúva, keď sa mu chce fúkať, aj my môžeme vypátrať, po čom druhí túžia a skombinovať to s našimi túžbami. Potom môžeme chvíľu pracovať na niečom spoločne, avšak vždy treba byť pripravený veslovať za svojím cieľom sám, a nenechať sa vetrom strhnúť z cesty.

© Martina Klesniaková 201483016_1

Ja o koze – ty o voze

05.05.2016

Mám taký zvyk – udržiavať si myseľ v dobrej kondícii, čo znamená prísne si vyberať myšlienky, ktorým budem venovať pozornosť. Má to svoj význam – desivé a kritické myšlienky majú nízke frekvencie a spôsobujú, že človek uviazne v nízko-vibračných situáciách a v rôznych problémoch. Naopak – pozitívne, optimistické myšlienky človeku do života [...]

Alergia na snobov

24.10.2015

Už dlhšie pozorujem jedného svojho známeho, ktorý je alergický na neprispôsobivých občanov. Vždy sa pustím do smiechu, až mi tečú slzy, keď vidím, ako sa nad nimi rozčuľuje. Namiesto toho, aby si riešil svoje vlastné problémy, zaoberá sa nespravodlivou sociálnou politikou štátu a vyhľadáva dôkazy o tom, akí sú neprispôsobiví občania neznesiteľní a zlí. [...]

Mozog je generátor reality

09.06.2015

Väčšina všetkých vašich problémov pramení v tom, že vás nikto nenaučil správne používať váš mozog. Ak ste hoci aj 17 rokov chodili do školy – a myslíte si, že tam vás to dobre naučili – ste na omyle! Mozog je obyčajný aparát, ktorý pri správnom používaní dokáže aplikovať zákony kvantovej fyziky a produkovať zázraky. Väčšina ľudí je však [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

klesniakova

Kto dokáže o niečom snívať, ten to dokáže aj uskutočniť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40050x
Priemerná čítanosť článkov: 4005x

Autor blogu

Kategórie