Založ si blog

Hnev na rodičov

Hnevať sa na niektorého rodiča znamená hnevať sa na polovicu seba samého – či už na svoju mužskú – alebo ženskú stránku. Mnohí možno ani netušia, aké katastrofálne následky to však môže mať! Keď sa človek hnevá napríklad na svojho otca – čiže na svoju mužskú stránku – spôsobuje mu to v živote zaujímavý jav: Tým, že sa stále snaží podvedome potrestať svoju mužskú stránku – tak vlastne podvedome bojkotuje svoju vlastnú schopnosť zarobiť peniaze a uplatniť sa niekde, kde ho to bude baviť. Cíti sa síce ako obeť okolností – s ktorými „nevie pohnúť“ – avšak všetky tieto okolnosti si pritiahol do svojho života práve postojom ku svojmu otcovi. Nuž a čo by mohlo spôsobiť napríklad také odmietanie našej matky? Isto ste už počuli o niečom takom ako neplodnosť. Hmm – presne hnev na svoju matku môže byť jej príčinou. Alebo aj mužné – racionálne – správanie niektorých žien môže byť následkom nevyriešeného hnevu na svoju matku. Možno sa na svoju matku hneváte za to, že bola príliš „slabá“ a pasívna v situácii, kedy sa žiadalo konať. Takže teraz sa vám protiví na sebe akýkoľvek prejav slabosti a ženskosti – a závidíme ženám, ktoré si vedia mužov „omotať okolo prsta“ svojou zvodnosťou… Je teda našom vlastnom záujme rodičom odpustiť. Že to vôbec nie je ľahká práca – iste potvrdí každý, kto sa o to kedy pokúšal.

Takže ako na to? Čo robiť, ak zistíme, že si v sebe naozaj nosíme nahromadený hnev na rodičov? V prvom rade je potrebné ukľudniť svoje vnútorné dieťa. Robí sa to tak, že v situácii, ktorá vás poriadne vytočila (vystrašila, prípadne rozplakala), si v pokoji sadnete niekam na nerušené miesto a snažíte sa spomenúť si, kedy ste túto – presne túto – emóciu zažili po prvýkrát v živote. Možno sa vám vynorí nejaký veľmi silný zážitok z detstva a hnev na niektorého z rodičov. Prežite tento zážitok vo svojej mysli znova celý tak, ako sa vtedy odohral a precíťte svoj hnev, poníženie a sklamanie plnou silou. Umožnite svojmu vnútornému dieťaťu – ktorým ste v danej situácii boli – aby nakričalo na človeka, ktorý mu v minulosti ublížil – a aby mu povedalo všetko, čo vďaka tomu cíti. Ak má vaše vnútorné dieťa strach z autority rodiča a bojí sa mu vyjadriť svoj hnev – postavte sa vo svojej mysli za svoje vnútorné dieťa ako láskyplný dospelý – ktorým ste teraz. Podporte ho svojou ochranou a prípadne mu pomôžte, ak treba v spomienke nakričať na vášho rodiča, prípadne niekoho, kto mu ublížil.

Keď táto silná emócia pominie, príde na rad upokojenie vášho detského ja. Umožnite svojej dospelej stránke, aby vzala vaše detské ja do náručia, upokojila ho príjemnými slovami a sľúbila mu svoju dlhodobú a trvalú ochranu vo všetkom, čo sa odteraz prihodí. Staňte sa tak svojmu vnútornému dieťaťu lepším rodičom, než boli vaši skutoční rodičia – a doprajte si týmto spôsobom dodatočne to, o čo ste boli v detstve ukrátení. Možno rozmýšľate, na čo je toto všetko dobré. No veľmi sa budete čudovať – aké obrovské dopady to bude mať na váš ďalší život. Začnete priťahovať láskyplných partnerov. Nájdete napĺňajúcu prácu. A ak ste boli neplodní, tak privediete na svet svoje prvé dieťa. Ak si však sami netrúfate uskutočniť predchádzajúce očistné „cvičenie“, zverte sa s dôverou do rúk kineziológa One Brain, ktorý vám pomôže upokojiť vaše detské ja a zbaviť sa tak nežiaducich modelov správania v dospelosti.

© Martina Klesniaková 2014rodicia

Ja o koze – ty o voze

05.05.2016

Mám taký zvyk – udržiavať si myseľ v dobrej kondícii, čo znamená prísne si vyberať myšlienky, ktorým budem venovať pozornosť. Má to svoj význam – desivé a kritické myšlienky majú nízke frekvencie a spôsobujú, že človek uviazne v nízko-vibračných situáciách a v rôznych problémoch. Naopak – pozitívne, optimistické myšlienky človeku do života [...]

Alergia na snobov

24.10.2015

Už dlhšie pozorujem jedného svojho známeho, ktorý je alergický na neprispôsobivých občanov. Vždy sa pustím do smiechu, až mi tečú slzy, keď vidím, ako sa nad nimi rozčuľuje. Namiesto toho, aby si riešil svoje vlastné problémy, zaoberá sa nespravodlivou sociálnou politikou štátu a vyhľadáva dôkazy o tom, akí sú neprispôsobiví občania neznesiteľní a zlí. [...]

Mozog je generátor reality

09.06.2015

Väčšina všetkých vašich problémov pramení v tom, že vás nikto nenaučil správne používať váš mozog. Ak ste hoci aj 17 rokov chodili do školy – a myslíte si, že tam vás to dobre naučili – ste na omyle! Mozog je obyčajný aparát, ktorý pri správnom používaní dokáže aplikovať zákony kvantovej fyziky a produkovať zázraky. Väčšina ľudí je však [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

klesniakova

Kto dokáže o niečom snívať, ten to dokáže aj uskutočniť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40051x
Priemerná čítanosť článkov: 4005x

Autor blogu

Kategórie