Založ si blog

Otrasný dar

Narodil sa raz chlapček a dostal od otca do daru mobilný telefón. Bolo to však pred 150 rokmi – a nikto nevedel, ako sa mobil používa. Boli tam síce nejaké gombíky, ale nikto ich nikdy nestláčal. Otec synovi povedal, vraj sa cez tú vec dá dohovoriť s niekým, kto je stovky kilometrov ďaleko – ale nikto nevie, ako sa to robí. K mobilu patrila aj nabíjačka – takže mobil bol stále nabitý – ale nepoužívaný.

 

Chlapček ho ako batoľa oblizoval, búchal ním o zem, staval z neho komíny spolu s kockami, vkladal si ho ako záložku do kníh, nosil ho na krku ako prívesok.

 

Keď vyrástol, narodila sa mu dcéra, a on jej mobil venoval so slovami: vraj sa s tým dá porozprávať s niekým, kto je stovky kilometrov ďaleko – ale nikto nevie, ako to funguje. Sú tam síce nejaké gombíky – ale radšej ich nestláčaj, aby sa to nepokazilo. Dievčatko si mobil bralo všade so sebou namiesto plyšovej hračky. Pokúšalo sa doň rozprávať – ale nič sa z neho neozývalo. Aj druhé deti mali také mobily – no všetky boli hluché.

 

Keď dievčatko vyrástlo, odsťahovalo sa na druhú stranu zemegule a po čase začalo smútiť za svojimi rodičmi. Pozeralo na mobil, rozprávalo doňho všetko, čo cítilo – ale mobil mlčal. Zlostne ho treslo na zem! Odporná haraburda! Načo mi ťa dali?

 

Keď sa dievčatku narodilo dieťa, dostalo do daru rodinný mobil: Tu máš nejakú haraburdu! povedala bábätku mama. Dostala som ju od svojho otca a on od svojho. Ale nebude ti nanič. Nefunguje!

 

POUČENIE:

Všetci sme od rodičov dostali do daru mozog. Vraj sa s ním dá vytvoriť taká realita, po akej túžime. Ale nikto nevie, ako sa mozog používa. Zistilo sa síce, že sa mozgom treba sústrediť na to, čo chceme – ale radšej to nerobíme – čo keby sa mozog pokazil?

© Martina Klesniaková 2014

Present

Ja o koze – ty o voze

05.05.2016

Mám taký zvyk – udržiavať si myseľ v dobrej kondícii, čo znamená prísne si vyberať myšlienky, ktorým budem venovať pozornosť. Má to svoj význam – desivé a kritické myšlienky majú nízke frekvencie a spôsobujú, že človek uviazne v nízko-vibračných situáciách a v rôznych problémoch. Naopak – pozitívne, optimistické myšlienky človeku do života [...]

Alergia na snobov

24.10.2015

Už dlhšie pozorujem jedného svojho známeho, ktorý je alergický na neprispôsobivých občanov. Vždy sa pustím do smiechu, až mi tečú slzy, keď vidím, ako sa nad nimi rozčuľuje. Namiesto toho, aby si riešil svoje vlastné problémy, zaoberá sa nespravodlivou sociálnou politikou štátu a vyhľadáva dôkazy o tom, akí sú neprispôsobiví občania neznesiteľní a zlí. [...]

Mozog je generátor reality

09.06.2015

Väčšina všetkých vašich problémov pramení v tom, že vás nikto nenaučil správne používať váš mozog. Ak ste hoci aj 17 rokov chodili do školy – a myslíte si, že tam vás to dobre naučili – ste na omyle! Mozog je obyčajný aparát, ktorý pri správnom používaní dokáže aplikovať zákony kvantovej fyziky a produkovať zázraky. Väčšina ľudí je však [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

klesniakova

Kto dokáže o niečom snívať, ten to dokáže aj uskutočniť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40195x
Priemerná čítanosť článkov: 4020x

Autor blogu

Kategórie